Vloerverwarming en de vloeropbouw

Montage en vloeropbouw

Vloerverwarming kan op verschillende manieren worden aangelegd. De keuze wordt bepaald door de mogelijke vloerhoogte, ervaring en tijd. We kiezen echter altijd voor een zwevende vloer, d.w.z. dat de cementdekvloer (vloerverwarmingsvloer) altijd los ligt van de constructievloer. Dit is noodzakelijk omdat het mogelijk moet zijn voor de dekvloer om uit te zetten. Als dit niet zou kunnen, kan dit leiden tot scheurvorming in de vloer en constructie van het gebouw.


Weinig vloerhoogte

Is de vloerhoogte beperkt door bv. de drempel van de deuren of ramen, dan zouden we kunnen volstaan met het leggen van plastic folie. Wij adviseren echter om reflectiefolie te gebruiken. Dit is een aluminiumfolie met een foamrug van 3 tot 6 mm. Het voordeel hiervan is dat er toch altijd nog enige isolatie aanwezig is tussen de vloeren.

vloerverwarming met reflectiefolie


Draadstaalmatten

Draadstaalmatten zijn er in vele vormen en maten. Het meest bekend is de bouwstaalmat. Deze is groot, dik en niet gegalvaniseerd, zodat we de speciale draadstaalmatten voor vloerverwarming adviseren. Wij adviseren altijd de gegalvaniseerde draadstaalmat te gebruiken om roesten te voorkomen. De buizen worden aan de draadstaalmatten bevestigd.

vloeropbouw - met TopNopplaten en randisolatie


Voldoende vloerhoogte

Hebben we voldoende hoogte dan gebruiken we voldoende isolatiemateriaal. Dit kan een vlakke plaat van 1 - 3 cm zijn of een TopNopplaat.


TopNopisolatieplaten

De TopNopisolatieplaat is een PS-isolatieplaat met noppen waar de buis tussen gedrukt wordt.
Met deze platen gaat de montage snel en gemakkelijk en zijn draadstaalmatten niet meer nodig
TopNopplaten hebben een raster van 7,5 cm waarmee alle voorkomende legafstanden kunnen worden gerealiseerd (7,5, 10, 15, 30 cm)

TopNopisolatieplaten


Randisolatie

Langs de vloerisolatie en de wand altijd randisolatie aanbrengen om uitzeting van de vloer mogelijk te maken en warmteoverdracht naar de wand te voorkomen.

Randisolatie