Verdelers voor vloerverwarming

De verdeler  is het hart van het systeem. De verdeler  pompt het water in het systeem door de verschillende groepen cq. ruimten en bepaalt, aan de hand van doorstroming en watertemperatuur, de uiteindelijke temperatuur in de ruimte.  Door middel van één of meerdere ruimtethermostaten, eventueel in combinatie met elektronisch gestuurde afsluiters, kan de temperatuur zeer nauwkeurig worden geregeld.

verdeler met UPS pomp

alpha 2L lagen

De verdeler is hydraulisch neutraal waardoor de waterdoorstroming optimaal is. Hierdoor kan de verwarmingsketel optimaal functioneren en het maximale rendement behalen. Door de plaatsing van de pomp wordt het regelen sterk vereenvoudigd. 

Op de verdeler is standaard een Grundfoss Alpha2-L pomp gemonteerd. Dit is een energiezuinige pomp met een A label.(vlgs. de nieuwste EU norm ERP). Deze pomp wordt door de fabriek ingesteld op stand 2. Dit is een permanente druk die het meest ideaal is voor vloerverwarming. Deze pomp voelt als het ware wat nodig is om de doorstroom optimaal te houden met een minimaal energieverbruik.

Daarnaast kan eventueel de verdeler worden geleverd met een Grundfoss Alpha2-AutoAdapt functie. Deze pomp is voorzien van een magneet die het drukverschil voelt en daarmee constant het toerental aanpast. Daarnaast heeft deze pomp een dag/nacht schakeling.

De volgende verdelers zijn eveneens leverbaar:

LTV verdeelunit (Lage temperatuur verdeler)

Om het afgekoelde retourwater in de verdeler snel te mengen met warm water is een veel hogere cv-temperatuur nodig dan wordt terug gepompt in het vloerverwarmingscircuit.

LTV verdeler

Voorbeeld: om in de vloer een aanvoertemperatuur te krijgen van 50ºC is een cv-water temperatuur nodig van minmaal 70-80ºC.

Bij de moderne modulerende ketels komt de temperatuur vaak niet boven de 60ºC. Ook bij water uit zonne-energie of warmtepomp blijft de temperatuur te laag om het water naar de vloer snel op temperatuur te krijgen.

Speciaal voor deze situaties is er de LTV verdeelunit (tot 10 groepen). Ook deze is voorzien van de energiezuinige Grundfoss Alpha2-L pomp.

Verdelers voor stadsverwarming

Naast de standaard- en LTV verdelers zijn er speciale verdelers voor installaties met stadsverwarming.

Stads-m-knop-lagen

Afhankelijk van het voorzieningsgebied/district  kunnen verdelers zijn voorzien van een messing terugslagklep en/of een extra regeling op de retour.  Ook andere modellen en constructies zijn mogelijk binnen het systeem.

Vraag ons naar de prijzen of voor meer informatie